Een grote groep mensen in Nederland heeft behoefte aan een nieuwe, simpele en snelle manier van betalen. Betalen met cash of met een kaart wordt door steeds meer consumenten als langzaam en onhandig ervaren. Daarbij komt dat bedrijven onnodig hoge transactiekosten betalen voor iedere pintransactie en vaak lang moeten wachten op hun geld. Dit komt door tussenkomst van verschillende partijen: banken, creditcard-maatschappijen en telecomproviders.

Daalder heeft een app ontwikkeld waarmee je op een compleet nieuwe manier kunnen betalen met je smartphone. De Daalder App is een e-wallet die je kunt vullen met Daalders, de digitale Euro.

Met de Daalder App betaal je altijd snel, makkelijk én veilig. Zonder cash of pinpas. Met de Daalder-e-wallet zet je de banken buiten spel waardoor bedrijven een lagere fee betalen voor hun transacties. Dat voordeel komt uiteindelijk bij de consument terecht.

Daalder is opgericht in 2013 door Renz Millenaar en Romke de Vries. Volgens CEO Renz Millenaar voorziet Daalder in een tweeledige maatschappelijke behoefte: enerzijds de behoefte van de consument aan snelheid en gemak en anderzijds de behoefte van bedrijven aan lage transactiekosten en een snellere ontvangst van betalingen.